RSS

Potesokker- info

Oona’s fleece potesokker er først og fremst beregnet for løssnø, og de er sydd etter mål. Alle bortsett fra de helt minste størrelsene har 2 borrelåser pr sokk. Jeg lager lange framsokker som dekker den øvre tredeputen (ekstra kloa) over «kneet» (carpus) og festes med 2 borrelåser m/strikk. En over kneet og en under ekstrakloa. Baksokkene har også 2 borrelåser. Baksokkene er kortere, og går under haseleddet.

Deilig med sokker i snøen

-Skal sokkene brukes på hardere underlag, eller på større hunder anbefaler jeg såle i Cordura. Samme stoff som brukes i sokkene til trekkhundene.
Om det løpes mye, gjerne i harde ski løyper, så er det gjerne klørne som først og fremst lager hull i sokken, da anbefaler jeg innvendig forsterkning i tåa.
Pga tykkelsen egner dette seg dårlig på små sokker..

Noen hunder er veldig tynnpelset på hasene og da kan jeg lage sokker som går over haseleddet for de som har behov for det. Er som regel unødvendig på hunder med vanlig pelstykkelse.


20200303_181110
Litt store til Choco :)
—-

Ingen totter er for små- eller for store 🙂

HUSK !
Potesokker er forbruksvare, og vil ikke holde i evigheter. Fleece sokker er beregnet på snøføre. Jo hardere underlag jo større slitasje må man regne med..

—————————

 

Det er stengt for kommentarer.

 
%d bloggere liker dette: